Läser in...
✅ 5 Tips till dig som Tänkt Köpa Elbil på Andrahandsmarknaden

Inom de närmaste fem åren tror nästan varannan svensk att de kommer att äga en elbil, men vad ska du tänka på när du köper en begagnad elbil? Här är 5 tips till dig som har planer på att köpa en begagnad elbil.

Knappt två procent av Sveriges befolkning äger en elbil idag, en siffra som enligt många kommer öka drastiskt inom de närmsta åren - i alla fall om man ska tro svenskarna själva. Enligt flera oberoende undersökningar tror nästan varannan svensk (strax under 50 %) att de kommer att äga en elbil inom de närmaste fem åren och omkring 70 % tror att de kommer äga minst en elbil inom 10 år.

För att hjälpa dig som har planer på att köpa en begagnad elbil, kommer här 5 enkla tips (plus ett bonustips) till dig kring vad du ska tänka på när du ska köpa elbilar som begagnat.

 

1. Elbilsbatteriet och garantitiden

På elbilar är elbilsbatteriet (motorn) den viktigaste och dyraste delen. Var därför noggrant med att kolla upp hur länge garantin gäller och att det finns skriftlig information/dokumentering kring elbilsbatteriet. De flesta biltillverkare idag har en batterigarantin på omkring 8-10 år för de flesta av deras elbilsmodeller - något du bör tänka på när du väljer modellår på begagnade elbilar.

Exempelvis kan en fem år gammal elbil antingen bara ha tre års batterigaranti kvar - och om batteriet går sönder, blir elbilen antingen stillastående eller kostar dig mycket pengar att laga.

 

2. Kablar och sladdar

Dubbelkolla alltid vilka elkablar som följer med i ditt elbilsköp. Om du inte får med dig alla kablar och laddsladdar du behöver till din begagnade elbil kan det bli en dyr historia för dig att ersätta dessa i efterhand.

 

3. Räckvidden

Räckvidden är en ständig fråga vid köp av elbil - och extra viktigt att ha koll på när du köper din elbil begagnat. Fakta från internet är bra, men fråga även säljaren vad den faktiska räckvidden är på elbilen innan du slutför köpet. Om du får möjlighet att provköra bilen innan köpet, kan du själv se din energiförbrukning i olika situationer och på så sätt få reda på räckvidden för din körstil.

 

4. Korta eller långa sträckor

Pendlar du vanligtvis relativt korta sträckor på en daglig basis, men behöver till och från åka en del längre sträckor också? Då kan en laddhybrid, som kan köras på både el och fossildrivmedel, istället vara något för dig. Då kan du, vid önskade tillfällen, tanka bilen precis som vanligt med bensin/diesel.

 

5. Ska du köpa bil eller elbil idag eller inom kort?

På Klicket finns omkring 80 000 fordon och varje vecka hittar du tusentals elbilar ute till försäljning från hela Sverige. Elbilar som du enkelt kan att hitta och söka fram med våra omtyckta sökfunktioner.

BONUSTIPS - skapa en bevakning!
Letar du efter en specifik modell eller har lite tid över? Skapa en bevakning hos Klicket för att få en notis via e-post när ett matchande fordon kommit in.

 

På Klicket.se finns flera olika typer av fordon:

 

Lycka till med ditt begagnade elbilsköp!
önskar
Klicket

 

Läs även: Expertens 6 bästa tips - så gör du en riktigt bra bilannons!

Läs också: Kan elbilar dra en husvagn eller släpvagn? Här är allt du behöver veta!

Klicket använder cookies för att göra din användarupplevelse så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.
Laddar...